martes, 25 de marzo de 2014

IMPORT BRUT, IMPORT NET, QUOTA IVA i BASE IMPOSABLE

· L’import brut és el resultat de multiplicar les quantitats de cada article que es factura pel seu preu unitari corresponent ,posteriorment , sumarem els imports amb la finalitat d’obtenir l’import brut, és a dir sense afegir l'IVA. 

· L'import net, és el resultat de multiplicar les quantitats de cada article de la factura suman també totes les despeses, i una vegada afegit els descomptes i l'IVA.

· La quota d'IVA, és un impost indirecta sobre el consum que recau sobre el consumidor final. Té el propòsit de gravar el valor efegit o incorporat per cada empresa o professional en el procés de producció i venda. 
     - per exemple:
  1. A ven X1 a B, amb un preu de 100 €, i afegeix 10 € en concepte d' IVA. Per tant, B paga a A 110 €. Resultat fiscalA és deutor per 10 €
  2. B transforma cada unitat de X1 en una unitat de X2, bé al qual fixa un preu de 150 €.
  3. B ven X2 al distribuïdor C, addicionant IVA pel 15 €. Per tant, C paga a B 165 €. Resultat fiscalB és deutor per 5 € = (15 - 10)
  4. C distribueix X2 en el comerç minorista, fixant un preu de 200 €.
  5. C ven X2 a la botiga D, afegint IVA por 20 €. Llavors, D paga a C 220 €. Resultat fiscalC és deutor per 5 € = (20 - 15)
  6. D ven X2 al públic, fixant un preu net de 240 €.
  7. El consumidor final F compra X2 a la botiga DF paga pel producte 264 €. Resultat fiscalD és deutor per 4 € = (24 - 20)

· Base imposable és la magnitud dinerària o de qualsevol altra naturalesa que resulta de la quantificació o valoració del fet imposable. Podrà expressar-se en unitats monetàries, rendes, valors dels béns, obres o serveis, tarifes en euros, etc,,  o unitats no expressades en diners, quilos produïts, litres elaborats, etc., (bases, per exemple, dels impostos especials).

No hay comentarios:

Publicar un comentario